Boller med marcipanfyld

12 stk.

Ingredienser

25 g gær
2 dl mælk
30 g smør
1 dl rørsukker
1 æg
½ tsk. salt
ca. 475 g mel
Fyld:
75 g rå marcipan
50 g smør, blødt
1 tsk. fintrevet appelsinskal (økologisk)
Pynt:
friskpresset appelsinsaft
ca. 2 dl flormelis

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål og tilsæt sukkeret. Smelt smørret, tilsæt mælken og lad det blive håndvarmt. Tilsæt den lune væske til gæren og opløs gær og sukker. Tilsæt æg og salt. Drys melet i lidt efter lidt, ælt dejen på bordet til det er en smidig dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk til med et rent viskestykke og lad det hæve i 1 time.

Riv marcipanen og rør den med smør og appelsinskal.
Del den hævede dej i 12 stykker. Tryk dem flade og læg fyldet på. Form dem til boller udenom fyldet og vær sikker på at de er godt lukkede. Stil dem på bageplader med sammenføjningen nedad. Lad dem efterhæve i 15 minutter. Bag ved 225 grader i 12-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Rør en glasur af flormelis og appelsinsaft. Fordel det på bollerne når de kun lige er lune.