Æblestrudel

6 pers.

Ingredienser

2 plader filodej, frosne
40 g smeltet smør
700 g syrlige madæbler, gerne Belle de Boskoop, skåret i tykke både
1½ dl mørk muscovadosukker
3 tsk. kanel
1 dl lyse rosiner
saft af ½ appelsin
lidt flormelis, sigtet

Fremgangsmåde

Tø filodejen op under et fugtigt viskestykke.
Kom æblebådene – med skræl – i et ovnfast fad sammen med muscovadosukker, rosiner, kanel og appelsinsaft – vend det hele rigtig godt sammen. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter, til æblerne er møre, men stadig har lidt bid.
Læg en plade filodej på en bageplade med bagepapir og pensl den godt med smeltet smør. Læg den anden plade filodej ovenpå og pensl med smeltet smør. Fordel fyldet midtpå og rul forsigtigt sammen, på den lange led. Pensl overfladen med smør og bag ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, til den er gylden. Tag den ud og lad den køle lidt af. Serveres lun, drysset med flormeslis og med iskoldt flødeskum eller en god vanilieis.