4 pers.
Ingredienser
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
revet skal af 1 appelsin
1 dl friskpresset appelsindsaft
3 pasteuriserede æggehvider
2½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
Udblød husblasen i koldt vand. Pisk æggeblommerne helt lyse med 80 g af sukkeret og tilsæt halvdelen af den revne appelsinskal. Varm 1/3 af appelsinsaften op til den er lige under kogepunktet og tag den af varmen. Vrid væden ud af husblasen og rør den ud i den varme appelsinsaft. Tilsæt resten af appelsinsaften og lad det køle af til det bliver fingervarmt. Pisk det i æggeblommemassen.
Pisk æggehviderne næsten stive – med HELT rene og TØRRE piskeris – og tilsæt resten af sukkeret, inden de piskes helt stive. Pisk fløden til skum.
Når æggeblommemassen begynder at stivne, vendes først æggehviderne og så flødeskummet forsigtigt i. Gør det med let hånd så luften ikke slåes ud. Fordel fromagen i portionsglas og drys med resten af appelsinskallen. Stil den i køleskab i 4 timer inden den skal serveres.