Sødt gærbrød

1 stk.

Ingredienser

25 g gær
75 g smør
2½ dl mælk
2 æg
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
ca. 500 g mel
40 g hakkede cocktailbær
75 g rosiner
1 tsk. kardemomme
50 g finthakket sukat
50 g finthakket pomeransskal

Fremgangsmåde

Smelt smørret og bland det med mælken. Lad det bliver fingervarmt.
Udrør gæren i væsken. Pisk æggene sammen med sukker og salt. Bland ca. halvdelen af melet med kardemomme, cocktailbær, rosiner, sukat og pomeransskal. Slå det i dejen med en træske.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, hold lidt igen, så dejen ikke bliver for fast.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45 minutter. Form den til et brød og lad den efterhæve i 15 minutter på bagepladen. Pensles med smeltet smør og bages ved 225 grader i 20-25 minutter.