Førstehåndsindtrykket er Vigtigt at Få Helt på Plads

Vi har alle sammen hørt lidt om, hvor vigtigt førstehåndsindtrykket er, men det er de færreste der har taget det til sig, og tager kontrol over det første indtryk de giver. Det er som så meget andet noget, vi tænker på som en selvfølge, men ikke aktivt integrerer i vores hverdag. Det kan jeg dog kun anbefale, at du laver om på lige nu og her: det vil gøre en helt enorm forskel i dit liv.

Nu har denne artikel været lidt vag omkring hvilken slags første hånds indtryk den omhandler, og det er helt med vilje. Det er nemlig de samme overordnede principper der er på spil, uanset om vi snakker om at holde en tale eller når du holder indpakningen på et produkt du overvejer at købe. Når det kommer til produkter, er det stor forskel på, om det er en professionel emballage fra Newsale.dk eller noget krøllet avispapir. Når du holder tale, så er der også en slags ?emballage?:

Hvis du skal holde en tale, så skal du nemlig være opmærksom på, at din tale starter lang tid før du overhovedet åbner munden. Først og fremmest danner folk sig et indtryk af dig, når du bliver præsenteret af toastmasteren (hvis der er sådan en til stede). Du kan typisk tale med denne person, og I kan sammen finde frem til en god måde at introducere dig på. Det er faktiske en rigtig god måde, at kontrollere førstehåndsindtrykket på: en anden person kan fortælle ting omkring dig, som du ikke ville kunne sige om dig selv. Hvis du selv fortalte hvor succesfuld eller vittig du er, ville det lyde som om du var i gang med at blære dig, og det ville have en negativ effekt. Men når en anden siger det, så er det lige pludseligt mere troværdigt, og du behøver blot sige ?tak for de pæne ord? bagefter.

Det næste der sker er, at du rejser dig op. Her har det igen enorm betydning, hvad dit kropssprog signalerer til folk omkring dig. Hvis du ryster og ser nervøs ud, så vil det farve folks indtryk af dig. Sørg for at du sidder på en komfortabel måde, og har ryggen ret, lige før du bliver introduceret. Sørg meget gerne for, at have ?øvet? dig i at rejse dig et par gange, så du ikke døjer med at flytte stolen eller lignende: når du rejser dig skal det gerne være så nemt og glidende som muligt. Derefter bør du ikke stresse. Stå i stedet stille i et sekund eller to, og kig rundt på alle der er der. Tag en dyb indånding, og gå så i gang med den tale, du har forberedt.

Følger du de råd, så er du kommet rigtigt godt fra start. Nu skal din tale bare køre det hele hjem. For at sikre det, så skal du selvfølgeligt have øvet talen igennem mange gange før du står og skal holde den. Sørg for at du øver dig med et lille publikum: måske bare en ven eller to. Det vil gøre det til en langt tryggere oplevelse, når den skal leveres foran et stort publikum.