Derfor Stiger Vigtigheden af ERP Systemer i De Små Virksomheder

ERP er, som du sikkert allerede ved, et software system der hjælper med automatisering af forretningsprocesser i en hel organisation. Både store og små forretninger drager stor fordel af den øgede effektivitet, som de kan takke en succesfuld implementering af et ERP system for. Skalerbare og robuste ERP-applikationer, som kan tilpasse sig virksomhedens skiftende krav, er i høj efterspørgsel i disse dage.

ERP-løsninger designet specifikt til små virksomheder, kan hjælpe dem med forbedringer i forskellige processer som eksempelvis forsyningskæde, produktionsstyring og kundeforvaltning. Forbedringer i disse systemer hjælper virksomhederne til at reagere hurtigere på forespørgsler fra deres kunder. Ved at give en lydhør og opmærksom kundeservice kan disse virksomheder dyrke en loyal base af kunder.

I dag er det web baserede ERP systemer, som giver autoriserede brugere adgang til et kæmpe informationsinformationsnetværk for organisationen, fra ethvert sted over hele kloden, der er i høj efterspørgsel. ERP-systemer hjælper organisationer med at integrere alle funktionerne, der er i en virksomhed, såsom konomi, konti og menneskelige ressourcer, et enkelt sted. Web baserede ERP systemer giver brugerne mulighed for at tilgå alle disse ting fra fjerntliggende lokationer og gør det at drive forretning nemt, uanset hvor man befinder sig.

ERP-systemer kan omdanne den måde, organisationer udfører deres forretninger på, og kan være en kilde til bæredygtige fordele på markedet. De fleste små virksomheder er familieforvaltede virksomheder, og opfattes generelt som langsomme, når det kommer til at optage og benytte den seneste teknologi. De høje omkostninger der traditionelt er forbundet med ERP afskrækker også nogle af dem fra at kigge nærmere på det.

Der vrimler da også skrækhistorier om ERP-systemer på markedet. Det høje niveau af tilpasning, der kræves i softwaresystemerne, kan potentielt set koste en virksomhed flere hundrede tusindevis af kroner, og en helt masse tid oveni. Virksomheder, der har indkøbt proprietære software i forbindelse med opsætning af deres ERP system, har fundet sig taget som gidsler af ERP-sælgeren. Hver ændring eller lille tilpasning kræver ERP-leverandørens tilladelse og velvilje. Sådanne erfaringer viser sig, ikke overraskende, at være afskrækkende for brugen af ERP-systemer i de små og mellemstore virksomheder.

På den anden side giver open source ERP-systemer nu mulighed for selv at ændre kildekoden, og reducere en organisations afhængighed af en enkelt leverandør. Open Source ERP har vist sig at være vejen frem for de små virksomheder. ERP-software, der er bygget op fra bunden ved hjælp af open source-teknologier, har potentiale til betydeligt lavere marketing- og licensomkostninger. Da open source-software tillader kildekoden at blive ændret, så den bliver tilpasset organisationens krav, kan der selvfølgelig opstå visse sikkerhedsproblemer. Men det stigende omkostningstryk og de stejle omkostninger ved brug af proprietær ERP-software har tvunget organisationer til at overveje open source ERP-systemer. Den gyldne mellemvej har vist sig at være virksomheder, med ERP specialister, der tilbyder skræddersyede Open Source løsninger til de enkelte virksomheder.